Besparen met duurzaam renoveren

Duurzaam renoveren bespaart u geld en is goed voor het milieu.

Een betere wereld betekent goede dingen doen voor het milieu. Duurzaam bouwen/renoveren bespaart  energiekosten en  gaat niet ten kosten van het milieu.


Wij hebben maar één aarde. Daar zijn wij ons bij PS Renovatie van bewust. Wij adviseren u graag op het gebied van milieuvriendelijke materialen en in het energiezuinig bouwen of verbouwen van uw woning. Bij een renovatie of verbouwing houden wij altijd rekening met het milieu. Alle werkzaamheden worden door ons duurzaam verricht. Wij passen duurzame technieken toe om te besparen op energie- en materiaalgebruik.


1)      Minder energieverbruik door goede isolatie.

Beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan, bijvoorbeeld door dakisolatie.

Goede isolatie van uw woning zorgt voor comfort en lagere energiekosten. Ook het milieu doen wij hiermee een groot plezier. Een woning zonder goede isolatie verliest veel warmte via de ramen, buitenmuren, het dak en de vloer op de begane grond. Goede isolatie houdt de warmte binnen en zorgt ervoor dat de verwarming minder hard hoeft te stoken.


2)      Dubbel of driedubbel glas

Als uw kozijnen nog goed zijn kunt  u overwegen om oud dubbel glas of enkel glas te vervangen door HR++ glas of zelfs driedubbel glas.


3)      Vocht in huis

Misschien denkt  u hier niet zo snel aan maar duurzaam renoveren doet  u ook voor  uw eigen gezondheid. Renoveren biedt u een goede gelegenheid om  u woning energiezuiniger en gezonder te maken. Hierbij kunt u denken aan betere ventilatie en het oplossen van vochtproblemen.


4)      Vloerverwarming

Vloerverwarming is beter dan radiatoren omdat  een lagere temperatuur verwarmingswater nodig is . Hierdoor wordt de energie beter benut in uw  huis en is het verlies minder. . Vloerverwarming is dus een vorm van duurzaam renoveren.


5)      Het verlengen van de levensduur van een gebouw

Duurzaam bouwen is  één van de meest effectieve manieren om de levensduur van uw gebouw te verlengen. . Mode en design zorgen voor veel variatie, maar over het algemeen zijn er weinig milieuvriendelijke mogelijkheden/producten. De enige manier om het belasten van het milieu te vermijden is  ervoor te zorgen dat de inrichting van  een ruimte zo lang mogelijk meegaat zodat de levensduur maximaal wordt benut.


6)      Duurzame verlichting

Ouderwetste lampen zijn er nog nauwelijks in huizen . Bij simpel besparen worden nu spaarlampen gekozen of nog zuinigere LED verlichting.


7)      HR ketel

Het verbeteren van  uw huidige CV ketel is  een praktische en  goede vorm van duurzaam renoveren.


8)      Schilderen

Wij kiezen altijd de beste en meest geschikte verfsoort voor de ondergrond waarop deze wordt aangebracht.. Het gebruik van ongeschikte verf zorgt voor onnodige milieubelasting en verfverspilling omdat er opnieuw geverfd moet worden. Wij  zorgen altijd voor een goede ondergrond, indien nodig behandelen wij de ondergrond eerst met fixeer of primer. De verf wordt door ons altijd goed aangebracht waardoor het zich hecht en zolang mogelijk meegaat.


9)      Duurzame bouwmaterialen  gebruiken
  • Voor iedere klus kiezen wij het materiaal zorgvuldig uit en letten wij op de milieukeurmerken.
  • Wij letten erop dat het  milieu zo weinig mogelijk wordt belast qua grondstoffen en vervoerskosten.
  • Wij selecteren uitsluitend materiaal dat specifiek geschikt is voor uw klus. Voorbeeld zijn vochtbestendige verf voor een keuken of vloerbedekking speciaal geschikt voor vloerverwarming.
  • Wij  kopen de benodigde materialen op maat in en houden rekening met de toekomstige ontwikkelingen

10)   Duurzaam renoveren begint altijd met een investering

De investering  wordt snel terug verdiend.  Daarna wordt  het natuurlijk nog beter want er wordt jaren lang bespaard na het duurzaam renoveren.